Kehityspäällikkö – näin kasvatat osaamistasi uudenlaisilla markkinoilla

Kohtasin netissä mielenkiintoisen artikkelin (Mike Fitzgerald, 19.7.2016, insuranceblog.celent.com), joka tuo finanssialan yritysverkostojen kehittymiseen uuden näkökulman: henkilöstön osaamisen kehittäminen ja miten asiantuntija voi kasvattaa omaa arvoaan uusilla markkinoilla.

Artikkelissa kerrottiin tutkimuksesta, jossa haastateltiin erilaisia innovaatiopalveluja tarjoavia tahoja. Tulevaisuuden kuvassa uudenlainen ekosysteemi on vakiintunut, perinteisemmät finanssitoimijat ja start-upit toimivat rinnakkain ja muodostavat kumppanuuksia täydentääkseen toisiaan. Markkinoilla on disruptoivia yrityksiä mutta yritystenväliset yhteistyömallit ovat vallitsevampia.

Uudenlaisissa yhteistyömalleissa kohtaa kuitenkin kaksi erilaista kulttuuria. Korporaation ja start-upin toimintatavoissa on ymmärrettävästi eroja mm. päätöksenteon nopeudessa, riskinotossa ja tavoitteissa. Näiden erojen ymmärtäminen ja työstäminen on edellytys onnistuneelle yhteistyölle.

Sinä, kehityspäällikkö ja asiantuntija – kasvata omaa osaamistasi tähän uuteen maailmaan.

Verkostoidu, lähde tilaisuuksiin, keskustele start-upien kanssa, juttele yrityksesi nykyisten kumppaneiden kanssa, osallistu kiihdytysohjelmiin. Jaa finanssialan substanssiosaamista start-upeille. Näin opit ymmärtämään tulevien kumppaneiden näkökulmia ja voit toimia arvokkaana sillanrakentajana työnantajasi ja kumppaneiden välissä. Esimiehet ja hr mukaan mahdollistamaan!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.